VCA VOL: veilig werken voor leidinggevenden

VCA vol

Ben je een operationeel leidinggevenden in een risicovolle omgeving of bij het uitvoeren van werkzaamheden waarbij je te maken hebt met risico’s? Dan is het een aanrader om te kiezen voor een VCA VOL cursus; een cursus die zich speciaal richt op leidinggevenden. Het maakt niet uit of je vast in dienst bent of zzp’er: deze cursus is voor iedere operationeel leidinggevende.

Hoewel een VCA VOL cursus niet verplicht is, is het zeker slim om je te verdiepen in de voordelen hiervan. Je kunt in de eerste plaats aantonen dat je werkt met aandacht voor veiligheid, gezondheid en milieu. Het is daarnaast voor veel opdrachtgevers belangrijk dat medewerkers gecertificeerd zijn op dit gebied. Je bent dus een stuk aantrekkelijker voor toekomstige opdrachten wanneer jij dit certificaat op zak hebt.

VCA vol

De inhoud van de VCA VOL cursus

Een VCA VOL diploma is dus de ideale manier om aan te tonen dat je bewust bent van de gevaren om je heen. De cursus is dan ook erg breed en er komen diverse belangrijke onderwerpen aan bod. Denk hierbij onder andere aan onderwerpen als arbeidsomstandigheden en milieu, arbo in de praktijk, gevaarlijke stoffen, elektriciteit, brand- en explosiegevaar en etikettering en signalering. Daarnaast gaan er ook veel andere onderwerpen behandeld worden, zoals werken op hoogte, werken in besloten ruimten, persoonlijke beschermingsmiddelen en handgereedschap. Je leert ook alles over werkplekeisen in het algemeen. Het is zeker waardevol om te kijken naar de mogelijkheden van een VCA VOL cursus. Er zijn diverse locaties waar je de cursus kunt volgen, maar het is ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Het examen moet je wel op een speciale locatie afnemen.