Office management functie

office management

Office management is een belangrijke functie voor ieder bedrijf, hoe klein of groot ook. Zonder office management is een bedrijf de controle kwijt. De office manager is dan ook een belangrijke speler. De office manager zorgt dat alles in het bedrijf soepel kan verlopen, van communicatie tot vergaderingen en van receptie tot medewerkers. Office management klinkt misschien alleen relevant voor fysiek gevestigde kantoren en de mensen die op kantoor aanwezig zijn, maar ook in tijden van online en flexwerken is office management van belang. 

Het belang van de office manager

Het office management regelt namelijk juist ook deze zaken en speelt tussen fysiek en online, vast en flex. Ieder bedrijf heeft een eigen manier voor het inrichten van de office management functie. Hoe dan ook ben je als office manager een belangrijk persoon die houvast en betrouwbaarheid moet bieden. Office management bestaat deels uit documentatie en administratie, maar er komt nog meer bij kijken. Ook het ondersteunen van het management en planning en organisatie horen bij de taken van de office manager

office management

Salaris en opleiding

Bovendien is leidinggeven onderdeel van het office management, evenals kantoorbeleid. Je moet dus best stevig in je schoenen staan. Je bent het centrale punt voor directie, werknemers en bezoekers en klanten. Je startsalaris is zo’n € 2200. Lijkt het jou wel wat om te werken in office management, maar ben je bang dat je niet de juiste diploma’s of skills hebt? Kijk dan eens op deze pagina, hier vind je bijvoorbeeld opleidingen voor office manager die je in de avond of ochtend kunt volgen.