Hoe kan ik zelf RVS slijpen?

Wanneer je roestvrijstalen voorwerpen in huis hebt, kan het interessant zijn om deze eens in de zoveel jaar te slijpen en te polijsten. Met RVS slijpen is het mogelijk om kleine beschadigingen en putjes weg te werken, zodat deze voorwerpen weer als nieuw zullen lijken. Houd er rekening mee dat RVS slijpen het staal ruw laat aanvoelen en de glans van het materiaal wegneemt. Dit maakt dat het belangrijk is om RVS slijpen te combineren met het polijsten hiervan.

RVS-finish

Zelf RVS slijpen kan door slijpmachines aan te schaffen met geschikte slijpbanden. Deze zijn te koop bij vrijwel iedere bouwmarkt.

RVS slijpen lastiger dan men denkt

RVS slijpen wordt vaak vergeleken met het schuren van hout. Deze vergelijking gaat echter niet helemaal op! RVS slijpen is doorgaans veel moeilijker dan het schuren van houten voorwerpen. In het bijzonder wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Dit is dan ook de reden dat veel particulieren en zakelijke klanten hun RVS voorwerpen door een gespecialiseerde partij laten slijpen. Op deze manier voorkom je dat deze voorwerpen (verder) beschadigd raken als gevolg van de materiaalafname tijdens het RVS slijpen. Er zijn op internet verschillende partijen te vinden die je bij deze klus kunnen helpen.