Wat is beton ciré

Beton ciré is een veelvoorkomende trend in interieurstijlen momenteel. Beton ciré is niet alleen mooi, maar bezit ook een aantal van de functionele kwaliteiten van beton. Het is een soort betonstuc die waterdicht is. In Frankrijk wordt het spul al 25 jaar gebruikt in badkamers. Beton ciré betekent in het frans ‘gewreven beton’. Vroeger werd het waterdicht gemaakt met olie of was. Nu zijn er meer permanente manieren die makkelijker schoon te maken zijn. Ook zijn er steeds meer nieuwe beton ciré kleuren ontwikkeld. Beton ciré bestaat al een tijdje, maar zal ook nog wel even aanwezig blijven in de interieurstijlen van nu. Dat maakt het spul ook nog eens relatief duurzaam.

Ingrediënten van beton ciré

Beton ciré wordt uiteraard gemaakt van cement. Naast cement zitten er ook hele fijn gemalen kiezelstenen en zand in beton ciré. Verder wordt er speciale kunsthars toegevoegd. Door deze hars wordt de beton ciré flexibel genoeg zodat het in dunnen lagen aangebracht kan worden. De verschillende beton ciré kleuren worden gemaakt door middel van kleurstof. Naast dit beton ciré mengsel is er ook een speciaal impregneermiddel nodig om de sealer te kunnen hechten en beschermen. Wanneer beton ciré in de badkamer wordt gebruikt zijn er ook PU sealers nodig.

Andere mogelijkheden

Beton ciré is niet ingewikkeld om aan te brengen op muren of vloeren. Mocht het toch als te veel werk worden ervaren. Of wanneer beton ciré te duur is, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Zo zijn er ook verschillende soorten betonlook verf in omloop. Dit is nog gemakkelijker aan te brengen. Vaak levert dit wel een relatief egale muur op. Betonlook verf is gemakkelijk online te verkrijgen via diverse websites. Voor een iets levendigere muur is kalkverf een goede oplossing. Kalkverf geeft een bepaald wolkachtig effect wat de muur tot leven brengt, net als beton ciré. Kalkverf is gemakkelijk te verkrijgen in een kalkverf webshop.