Waarom je op YouTube moet adverteren

Heb jij een bedrijf wat producten of diensten levert en wil je meer klanten genereren, zul je enige vorm van marketing moeten gaan inzetten om dit effectief te laten zijn. Tegenwoordig zijn er talloze manieren waarop marketing wordt gebruik en inzet, teneinde het bereiken van meer mensen. Dit kan tegenwoordig op hele specifieke manieren gebeuren om hele specifieke mensen te bereiken, dit kan zelfs op specifieke plekken en op specifieke tijden. Online adverteren is hier doorslaggevend in. Voorbeelden zijn advertenties op social media of op videosites. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het razendpopulaire Youtube. Dit maakt het op Youtube adverteren daarom eveneens erg populair.

Hoe adverteer je op Youtube?

Youtube adverteren is erg simpel, dit komt omdat Youtube een dienst is van Google en met hetzelfde gemak gebruikt kan worden. Op deze manier zou je met Google Ads gebruik kunnen maken van advertenties op Youtube. Dit kan erg specifiek worden ingesteld om precies de mensen te bereiken die je wilt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen om kijkers van bepaalde onderwerpen jouw advertentie te laten zien. Bied je bijvoorbeeld schoenveters aan, kun je kiezen om filmpjes van influencers te kiezen die schoenen uitpakken en uitproberen. Zo kan dit dus erg specifiek worden ingezet.

Andere mogelijkheden

Zoals gezegd kun je kiezen voor bepaalde onderwerpen, maar je kunt zelfs kiezen voor bepaalde filmpjes of bepaalde kanalen. Tegenwoordig zijn er veel mensen die kanalen hebben op Youtube en tegen betaling van Youtube de mogelijkheid bieden voor het plaatsen van advertenties in hun filmpjes. Zo is het vaak bij langere filmpjes zo dat er meerdere keren een advertentie in voorkomt. Hierbij zijn er ook verschillende soorten advertenties. De ene soort kun je bijvoorbeeld na 5 seconden al overslaan en anderen kunnen niet overgeslagen worden. Dit maakt het verschil in het type bereik wat je nodig hebt. Als je alleen je product in beeld moet hebben, is 5 seconden al genoeg hiervoor als mensen daarna willen overslaan.