Waarom een spiraalboor kopen?

Lees hier over Euromec en bekijk de spiraalboor online. Op de site zie je verschillende afbeeldingen staan terwijl de spiraalboor de meest universele van alle boren is. Met een spiraalboor kun je in veel verschillende materialen boren, enkel je moet als norm aanhouden; hoe zachter het materiaal hoe lager het toerental. Later in deze tekst een toelichting omtrent het boren in harde of zachte materialen. Euromec heeft meer in het assortiment dan boren. In deze tekst ook wat aandacht voor de andere kwaliteitsproducten van Euromec. Kortom, zoek je een goede leverancier van ijzerwaren, dan heb je die nu gevonden. Bekijk de site van Euromec.

Goed gereedschap is het halve werk

De spiraalboor is van goede kwaliteit, maar dat geldt ook voor de andere boren van Euromec. Ook de andere items, zoals de bladen voor een cirkelzaag, zijn van goede kwaliteit. Dit is belangrijk, want de kop is waar; goed gereedschap is het halve werk. Met slecht gereedschap krijg je alleen maar gevaarlijke situaties en een lelijk eindresultaat. Bij een goede boor krijg je minder bramen, en dat is altijd gunstig. Dit geldt ook met de zaagbladen, mits goed afgesteld maken deze een mooie zaagsnede. Kijk op de site wat Euromec te koop heeft, en besef dat goedkoop vaak duurkoop is.

Vakkundig er mee omgaan is zeer belangrijk

In het intro staat al over het universele van spiraalboren maar dat deze goed gebruikt moeten worden. Als je met een boor in zacht hout zoals vuren of grenen gaat boren, en je doet dat op een hoog toerental, dan krijg je hetzelfde effect zoals een indiaan een vuurtje maakt. Een indiaan draait een stokje in een stukje hout totdat het gaat gloeien en zo maakt die dan vuur. Met een hoog toerental in zacht hout boren laat het hout verbranden. Het tegenovergestelde is de boor van de tandarts. Glazuur is hard materiaal, daarom klinkt die boor zo hoog. Denk aan het toerental als je moet boren.