Natuurlijke gezichtsmaskers

Hoe u uw eigen natuurlijke gezichtsmaskers maakt voor een gezonde, jeugdige huid

Natuurlijke gezichtsmaskers gemaakt van biologische of duurzame ingrediënten zijn een geweldig alternatief voor in de winkel gekochte gezichtsmaskers. Ze zijn goedkoop, veilig, natuurlijk en vooral goed voor je huid. Het maken van je eigen natuurlijke producten is ook milieuvriendelijk omdat je de verpakking (meestal van glas) herbruikt en je geen schadelijke chemicaliën toevoegt aan je eigen zelfgemaakte producten. De volgende keer dat je in de winkel bent, vraag je de apotheker gewoon of ze je een gezichts masker willen verkopen dat is gemaakt van alle natuurlijke ingrediënten. Je kunt allerlei soorten natuurlijke gezichtsmaskers vinden om te hydrateren, schoon te maken, overtollige olie te verwijderen en rimpels onder controle te houden. De meest populaire ingrediënten in natuurlijke gezichtsmaskers zijn vitamine E, avocado-extract, sheaboter, maracuja-extract, passievruchtextract en honing.

Vitamine E

Vitamine E is een veelgebruikt ingrediënt in gezichtsmaskers omdat het een bewezen antioxidant is. Het helpt schade door vrije radicalen te voorkomen, wat een van de belangrijkste oorzaken is van rimpels en veroudering. Als je rondkijkt naar de andere ingrediënten in je schoonheidsproducten, zul je zien dat de meeste op petroleum zijn gebaseerd, dus ze zitten vol met schadelijke gifstoffen. Met al deze schadelijke gifstoffen in onze omgeving, hebben we allemaal gezonde, natuurlijke ingrediënten nodig om ons gezond te houden. Avocado-extract is een ander krachtig ingrediënt in natuurlijke gezichtsmaskers omdat het rijk is aan natuurlijke eiwitten en het vermogen heeft om de huid te genezen en te verjongen. Avocado is ook een geweldige bron van eiwitten en bevat veel essentiële vitamines, mineralen en voedingsstoffen.

Maracuja-extract en passievrucht-extract

Maracuja-extract en passievrucht-extract zijn twee van de rijkste ingrediënten in natuurlijke gezichtsmaskers, omdat ze beide uitstekende vochtinbrengende middelen zijn en bekende anti-verouderingsmiddelen zijn. Maracuja-extract herstelt beschadigde huidcellen, terwijl passievruchtextracten de huid verjongen door essentiële vetzuren, vitamines en mineralen te leveren. Deze ingrediënten voorzien de huid van het broodnodige vocht, antioxidanten en voedingsstoffen om de elasticiteit te verbeteren en rimpels te verminderen. Het duurt slechts ongeveer twintig minuten om een ​​doe-het-zelf natuurlijke gezichtsmasker te maken, die je gemakkelijk in je eigen keuken kunt maken.