Meest geliefde eiland

Kos

Een van de oudste eilanden, maar wel het meest geliefd is Kos. Voor de Turkse kust ter hoogte van Bodrum ligt het eiland. Op het eiland kun je heerlijk fietsen omdat het er redelijk plat is, maar ook een mooie wandeltocht is zeker aan te raden. Het eiland is niet heel groot, toch heeft het ondanks het beperkte formaat wel veel te bieden. Bergdorpjes en mooie stranden, historische ruïnes en een mooi vlak landschap. Aan de westkust vind je nog het echte traditionele leven, boeren die geiten hebben en een stukje land om eten te verbouwen. 

Het centrum van de stad

Kos stad is een gezellige stad met smalle straatjes, restaurantjes, winkeltjes en terrasjes. De stad is erg oud, dit zie je ook terug in de architectuur uit de Romeinse, Griekse en Turkse tijden. De gebouwen die kenmerkend zijn in Kos zijn het gouverneurspaleis, en de Agia Paraskevi kerk die prachtig is geschilderd. In het zuidoosten vind je de warmwaterbron Embros Therme, het water wat uit de bergen stroomt is maar liefst 50 graden. Komt het water in de beken terecht dan koelt het in combinatie met zeewater af tot ongeveer 40 graden. 

Kos

Zia

Zia is een prachtig bergdorp wat helaas een toeristische attractie is geworden, het dorp is klein met slechts een straat met winkeltjes. Je snapt dat er dan al snel teveel toeristen zijn, vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Het is aan te raden om buiten de schoolvakanties om dit mooie dorp te bezoeken, dan is het er namelijk al een stuk rustiger. Terug op het eiland merk je direct dat Kos vlakker is dan de andere eilanden, dit maakt het eiland ook geschikt om te fietsen. Een fiets huren kan eenvoudig met de vele verhuurbedrijven die er op het eiland te vinden zijn.