Eikenpanelen zijn mooi en hip voor in de woning

Van eikenpanelen kunnen heel wat meubels worden gemaakt. Eikenhout is sterk en robuust en staat mooi in een modern interieur. Ook een landelijke interieur kan goed tot zijn recht komen met eiken panelen. Slavonisch eiken staan bekend als goed uitziend eikenhout met weinig kwasten en noesten in de structuur. Deze boom groeit namelijk zeer langzaam en krijgt daardoor zo een mooie stevige hout look. De eikenpanelen kunnen voor tafels, kasten, salontafels, stoelen en Tv meubels worden gebruikt onder anderen. Ook deuren van eikenhout zijn een mooie aanwinst.

Toepassingen van sterk en mooie eiken panelen

Eiken panelen kunnen veelvuldig worden gebruikt voor meubels, vloeren en wanden. De prijzen van deze panelen worden vaak als hoog gezien. Maar een goede prijs per vierkante meter is zeker mogelijk. De panelen kunnen tevens helemaal glad worden afgewerkt voor toepassingen als tafelbladen. Naast interieur en meubels worden de panelen ook gebruikt voor scheep en jachtbouw en andere toepassingen. De panelen hebben een massieve meerlaagse opbouw. Bepaalde soorten zijn tot 40mm dik te koop en weer andere soorten zijn dik en stevig tot 90cm dikte. Extra arbeid zorgt voor hogere prijzen zoals een mooie vingerlas en vervaardigde panelen voor meubels bijvoorbeeld. Verlijming van de lagen worden met de hand gedaan en is intensieve ambacht met hoge kwaliteit.

Soorten eiken panelen

Eiken panelen zijn in diverse soorten afwerkingen te verkrijgen. Zo zijn er soorten als lamellen panelen die zich goed lenen als tafelblad. Deze zijn in mooie structuren en een natuurlijke look zoals nostalgisch en suprime panelen. Ook vingerlas wordt voor tafelbladen gebruikt. Unieke soorten vingerlas die netjes zijn afgewerkt met veel kleurcontrast zijn de gemixte eiken, acacia, en essen panelen. Contrast en dynamiek maken het tafelblad speels van donkere en lichte houten tinten. Drielaagse panelen hebben een tussenplaat van hout met daartegen twee panelen aan gelijmd. Deze zijn dus extra stevig en dik. Voor een tafelblad van hout kun je ook mooie metalen onderstellen bestellen. Industriële interieurs maken veelvuldig gebruik van eikenhout met stalen onderstellen in het zwart. Voor tafels, tv meubels en salontafels voornamelijk.