Een innovatief kantoor laten ontwerpen

Interieur 8

Het Nieuwe Werken is innovatief en is de afgelopen jaren flink gegroeid in populariteit. Het ontwerpen van een innovatief kantoor is dan ook niet meer weg te denken wanneer jij jouw kantoor van plan bent te renoveren. Een van de principes van het nieuwe werken is de flexibiliteit van het werken. De behoeften van werknemers worden hier als een belangrijk ding meegenomen en kunnen niet worden vergeten. Werknemers moeten hierbij de vrijheid hebben om te kiezen waar zij werken en op wat voor manier zij werken. Zo worden op innovatieve kantoren veel verschillende werkplekken gemaakt om zo voor ieder wat wils te creëren. Voorbeelden zijn stilteruimtes of juist knusse en informele werkplekken.

Geavanceerde technologieën en goede connectiviteit

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe werken en van innovatieve kantoren is de technologie en de connectiviteit die zij aanbieden. Het is op deze kantoren van extra belang om altijd bereikbaar te zijn. Goede wifi verbindingen, de nieuwste computertechnologieën en software kunnen hierbij niet ontbreken. Het moet dan ook mogelijk zijn voor werknemers om overal en altijd samen te kunnen werken, ook als de andere collega vanuit huis aan het werk is. Daarnaast kunnen handige snufjes zoals draadloze oplaadpunten en smartboards bijdragen aan een geavanceerde en moderne werkplek.

Creativiteit van werknemers

Bij het nieuwe werken is de samenwerking tussen collega’s belangrijker dan ooit. Daarom moet het kantoor wel zo ingericht zijn om dit mogelijk te maken voor de werknemers. Het ontwerpen van ruimtes waarin collega’s kunnen samenwerken en overleggen is hierbij van groot belang. Als deze ruimtes ook nog eens worden gevuld met innovatieve technologieën, zoals smartboards, is het kantoor helemaal compleet. Werkplekken met comfortabele stoelen zijn ook zeker niet te vergeten. Denk hierbij aan loungeplekken bijvoorbeeld. Werknemers kunnen daar comfortabel plaatsnemen en ondertussen effectief aan de slag met collega’s. Interactie tussen collega’s wordt hierdoor gestimuleerd.