De zuinigheid van infrarode verwarming

verwarmingspaneel

Nieuwbouwhuis

Ga jij, eventueel met je partner, het avontuur aan van het laten bouwen van een huis? Geweldig toch. Weet je wat zo fijn is aan het bouwen van een nieuw huis? Je kunt heel veel zelf bepalen. Natuurlijk hoef je niet daadwerkelijk het hele huis zelf te bouwen. Waarschijnlijk laat je dit (in elk geval grotendeels) doen door de aannemer.

Denk goed na over hoe je alles wilt hebben. je kunt het natuurlijk maar beter in één keer goed doen. Hieronder staan een paar zaken waar je alvast over na kunt denken.

De grootte van de verschillende vertrekken

Om te beginnen kun je alvast voor jezelf bepalen hoe groot je de vertrekken wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld een mooie grote woonkeuken met kookeiland? Of hecht je meer waarde aan een grote huiskamer? Of kan het wellicht allebei?

Hetzelfde geld natuurlijk voor de bovenverdieping. Hebben jullie al kinderen of een kinderwens? Houd hier dan rekening mee met het aantal te creëren slaapkamers boven. En de badkamer zou ik ook niet al te klein aanhouden. Een beetje ruimte in de badkamer is wel fijn. Zeker als er gezinsuitbreiding mag komen.

Verwarming

Straks heb je een mooi huis met een heel aantal vertrekken. Weet je al hoe je deze wilt gaan verwarmen? Je kunt natuurlijk gaan voor de standaard cv ketel met radiatoren aan de muur. Maar als we een tip mogen geven, kijk ook eens naar infrarood verwarming. Dit kan overigens ook in combinatie met radiatoren. Hieronder geven we kort de voordelen van de infrarood verwarming aan.

verwarmingspaneel

Voordelen infrarood verwarming

Om te beginnen is de infrarood verwarming energiezuinig. Je kunt er wel zestig procent mee bezuinigen op je energierekening. En misschien momenteel nog wel meer gezien de hoge gasprijzen.

De warmte wordt bij infrarood verwarming afgegeven door een verwarmingspaneel. Deze warmte voelt comfortabeler aan dan warmte van bijvoorbeeld radiatoren.

Je kunt in elk vertrek een verwarmingspaneel neerhangen. Maar je kunt er ook voor kiezen om enkele vertrekken te voorzien van een verwarmingspaneel.

Het aanschaffen van infrarood verwarming vergt een relatief lage investering. De instapdrempel is dus niet hoog en de terugverdientijd kort.