Babykleding als kraamcadeau

leuke babykleding

Als je op kraamvisite gaat, wil je natuurlijk het liefst met een origineel cadeau komen. Maar ook iets wat goed van pas komt en veel gebruikt zal worden. Je kan ervoor kiezen om leuke babykleding cadeau te doen als kraamcadeau. Op het moment dat je zelf nog geen kinderen hebt, kan het lastig zijn om geschikte kleding te shoppen.

Boetiekjes

Wanneer je babykleding aanschaft bij een bekende grote keten, is de kans aanwezig dat de ouders de kleertjes al hebben. Misschien hebben ze dit zelf gekocht of gekregen van iemand anders. Ga er daarom op uit in jouw dorp of stad en ga opzoek naar kleine boetiekjes. Hier zal je originele babykleding vinden wat je niet op veel plekken zal tegenkomen.

leuke babykleding

Kleine maten

Let er daarnaast op dat je niet te kleine maatjes koopt. Je weet van te voren niet welke maat de baby gaat dragen net na de geboorte, daarnaast zal hij of zij heel snel uit de eerste maatjes groeien. Maat 50 en 56 dragen baby’s vaak maar een tot twee maanden.

Kraamvisite

De maat die je koopt is tevens afhankelijk van het moment dat je op kraamvisite gaat. Is dit in de eerste drie maanden? Koop dan gerust leuke babykleding in de maten 62-68. Dit kan de baby dragen als ze ongeveer vijf tot zes maanden oud zijn. Ga je op kraamvisite als de baby al ruim een half jaar oud is? Koop dan kleding in maat 80, wat geschikt is voor baby’s van om en nabij de twaalf maanden.

Seizoen

Tot slot is het handig om rekening te houden met het seizoen waarin de babykleding gedragen wordt. De eerste twee weken is het belangrijk om de baby goed warm aan te kleden omdat hij of zij zichzelf dan nog niet goed op temperatuur kan houden. Na deze periode kijk je naar het seizoen. Voor de zomer kan je luchtige kleding kopen en voor de winter juist warme kleertjes.